31-05-2010

Einde Oefening Zalm

De heer Zalm, CEO ABN Amro Groep, noemde op 28 mei 2010 de terugbetaling van 30 miljard aan de nederlandse Staat (Lees: belasingbetaler, U dus) voor BNN Nieuwsradio
Moeilijk Haalbaar


Riool Management
Het past natuurlijk in het geheel niet dat de heer Zalm dergelijke mededelingen via de pers doet, dat is Riool Management. De heer Zalm zou, mocht hij er echt zo overdenken, contact moeten opnemen met zijn baas en aandeelhouder, de Nederlandse Staat (in dit geval de heer Jan Kees de Jager, demissionair Minister van Financiën) en zijn ontslag indienen omdat hij een aangenomen opdracht blijkbaar nu niet kan uitvoeren. Jan Kees de Jager zou dan vervolgens kunnen bepalen of hij dat ontslag aanvaart of niet. Neemt hij het ontslag niet aan dan moet de heer de Jager de Tweede kamer en het gehele Nederlandse volk meedelen dat de gehele bezuinigingsoperatie van dertig miljard, waar Nederland zich nu voor opmaakt, verdubbeld moet worden en iedere Nederlander de komende tijd de rekening mag betalen (zo´n kleine vijfduizend euro per belastingbetaler).

De Jager faalt
Nu Zalm de zaak over de publieke tribune speelt, gaat ook De Jager de fout in door te laten weten dat `het streven moet zijn dat al het geld terugkomt. Het is aan Gerrit Zalm om zich daarvoor in te spannen". De Jager kiest dus voor het publiek debat in plaats van om de zaken voor Nederland adequaat te regelen. Mogelijk doet hij dit in de veronderstelling dat dit onderwerp dan in de verkiezingskoorts wel zal verdampen.
De Jager kan eigenlijk maar één ding doen met een CEO die in het publiek vertelt dat hij zijn targets niet gaat halen..... `Einde Oefening` heet dat in Defensie termen.

De Tweede Kamer faalt
Ook de Tweede Kamer lijkt in alle verkiezingsdrukte geen oog meer te hebben voor wat er werkelijk aan de hand is in Nederland. Middels één simpele mededeling zijn we ineens 30 miljard armer en iedereen gaat door alsof er niets aan de hand is. ONBGRIJPELIJK! De enige die nog iets probeert is de heer Pechtold, die voorzichtig om opheldering heeft gevraagd over de sombere inschatting van Zalm. Kan het eufemistischer?

Stemmen wordt moeilijk op 9 juni.......

Geen opmerkingen:

Een reactie posten