10-06-2010

Oliedomme Ramp

BP faalt, Obama faalt. Een van de grootste natuurrampen voltrekt zich in de Golf van Mexico en niemand doet wat substantieels. Noodplannen werken niet. Aan plannen B of C is niet gedacht. Geleerden zijn het nog steeds niet eens over de omvang van de zich nog steeds verder ontwikkelende olieramp. Omdat we het niet eens zij over de omvang en we er niets aan kunnen doen, doen we (hier in Europa) maar net of de ramp niet bestaat.



Obama
Excuses aanbieden helpt niet. Obama moet om deze oliedomme ramp te stoppen, naar nieuwe machtsmiddelen grijpen en als overheid de regie en aanpak overnemen van de TOP van BP. BP heeft bewezen de situatie voortdurend te onderschatten en niet aan te kunnen. BP is, gezien de lopende en nog komende schadeclaims, toch al feitelijk failliet.

BP Bankrupt


Argumentatie
Obama moet ingrijpen omdat de belangen van Amerika (en de wereld) niet volledig worden gediend door BP. De strategie bij BP is primair om niet failliet te gaan (te overleven) en daarbinnen, secundair om de ramp te bestrijden. het belang van de wereld en Amerika ligt omgekeerd!


Mr. Obama PLEASE STOP TALKING, ACT !


- Obama over olieramp: “Ik had het mis”
- Obama haalt uit naar BP-top 
- Obama wist al van dag één hoe erg olielek was

Geen opmerkingen:

Een reactie posten